Ajan hammas


Ajan hammas nakertaa! Ei aina eikä joka paikassa, mutta joskus sen vaan todella huomaa!

Erheellisesti sitä luulee, että itse, se minä itte, ei vanhene, että sitä vaan porskuttaa ja kuvittelee olevansa nuori ja voimakas, hullu ja hulvaton. Voihan se niinkin olla. Totuus on kuitenkin se, että kun raahustaa peilin eteen, niin sieltä se rävähtää kasvoille, etenkin aamutuimaan. Peilistä katsoo peikko! Siellä tuijottaa se entinen nuori, mitä ajan hammas on nakertanut sieltä sun täältä. Sen kasvoissa posket roikkuvat kuin koiralla, wuh! Silmäkulmissa on kivoja vekkejä. Iho on jokseenkin löysää ja se katse kertoo eletyistä vuosista…

Hahaa….vaan minullapa on paikka, mihin ei ole ajan hammas päässyt ja se paikka ei näy! Se sijaitsee minussa, jossain sisuksissa ja kun se oikein hullaantuu, se näkyy päälle päin. Minun sisällä asuu pieni hassu tyttö ja välillä se on teini-ikäinen, niin että sen puolesta ihan hävettää. Eilenkin, kun se osoitti mieltään ovet paukkuen, niin oli sen kanssa olemista. Oikein sitä joutui pysähtymään, miettimään, kuka tässä meidän perheessä on pahimmassa teini-iässä – keski-ikäinen äiti vaiko ne oikeasti teini-ikäiset??? Kun minä siis kiukuttelin ja Pelimies toppuuttelin, olin nolo, mutta onneksi sen verran aikuinen, että kykenin sen myöntämään.

Menen uudelleen peilin eteen. Suin kuontaloani, pesen hampaat ja teen meikin. Olen iloinen hampaistani. Miksi, niin siksi, että aina ei ole ollut niin. Hymyilen ja nikkaan silmää. Ajan hammas nakertaa, mutta en ole sitä huomaavinanikaan. Astun uuteen päivään avoimin mielin, niin että aivan kuin ajan hammas olisi asia, mitä ei ole olemassakaan?

smile_kawaii_tooth_art_poster-r24f1be5ca69a4d53b9bed92be2ba7faf_78k2_325_large

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s