Yhtä aikaa hyvä ja huono olo ?


Olen kuin kiikkulaudalla, välillä on niin levollinen ja hyvä olla ja sitten taas keikahtaa toiseen päähän, ahdistaa ja murehduttaa se, kuinka paljon pahaa sain aikaseksi.

Olen nukkunut hyvin, tehnyt kaikkia omia asioita ja koittanut olla ajattelematta Peetua. Välillä sitten väkisinkin, tulee se kaikki mieleen ja on tavattoman syyllinen olo, kuin lyyhistyisin siihen paikkaan.

Kuitenkin, nyt kun päässyt näin käymään, näen asioita hiukan kauempaa. Peetu on ihana ihminen, enkä haluaisi hänestä huonoja asioita sanoa, etenkin kun ymmärrän, että niitä alkaa nähdä, kun ahdistaa. Mistä se sitten johtui, että ”tukehduin”, niin siitä, että ei sellaista rakkauden määrää vaan kyennyt ottamaan vastaan. Peetu on ihminen, jolle onni tuli vasta minun myötä. Hän oli elänyt omaa hiljaiseloaan, juurikin tapaamatta ketään, koiran kanssa kahden. Ei mitään iloja, vain sitä omaa hiljaista katkeruutta sitä kohtaan, että oli tapaturman myötä työkyvytön. Kaiken aikaan sain suitsutusta siitä, miten ihana olin, kaunis ja kuinka hänen elämänsä oli nyt kohillaan ja miten lääkitystä pystyttiin vähentämään jne. Siis kyllä, hienoa, mutta minun osuus oli raskas. Vaikka sitä ei kukaan ymmärtäisi, niin kyllä koin olevani paljon vartija ja se alkoi hissukseen kuristaa. Etenkin kun minulla on aina ollut tyystin erilainen asenne elämäni kanssa. Yritin siitä välillä Peetulle puhua, mutta sain vain kuulla sen, että luulen olevani täydellinen…

Minua pelotti se, miten Peetu kohteli itseään ja muita ihmisiä. Hän ei juurikaan piitannut itsestään, syöminen oli ihan retuperällä, kahvia ja tupakkaa kului ihan tolkuttomia määriä ja lääkkeitä. Mieliala meni laidasta laitaan ja väsytti pitkin päivää. Kun yritin tähän puuttua, tuli riita. Minua hän kohteli hyvin, kuin kukkaa kämmenellä, mutta muita ihmisiä tylysti. Kun minä esim. kaupan kassalla haluan olla ystävällinen, se ei Peetulta luonnistunut. Hän murahteli ja oli sellainen myrskyn merkki. Kun kävi niin, että häneltä oli otettu kaupassa liikaa rahaa, syttyi melkein sota, kun oli kokenut niin hirvittävän vääryyden. Monta kertaa koitin rauhoitella, että se on vain erehdys, mikä on hoidettavissa. Hän tokeni vähäksi aikaa, kunnes se ”raivoaminen” alkoi uudestaan ja ehdotus, että kauppatavara palautetaan jne. Minun oli pakko ottaa ohjat tiukasti käsiini ja sanoa, että sinä istut nyt autossa ja minä hoidan tämän! Kävin hoitamassa ja se oli hetkessä ohi. Nakkasin rahat hänelle kouraan ja se oli siinä. Tälläisia tilanteita oli ja ne kuluttivat minua, valitettavasti.

tumblr_mgyr1qKH3H1rp1j78o5_250_large

Eilinen päivä oli sitä, että viestittelimme sähköpostilla ja tekstareilla. Tuntui kuin olisin kahden eri ihmisen kanssa ollut tekemisissä. Toinen haukkuu ja toinen rakastaa. Katkeruus ja viha jylläsivät. Yritin  kertoa, että viha ja katkeruus ovat niitä, joilla ensi sijaisesti vahingoittaa vaan itseään. Kuinka hän kertoi pyyhkivänsä minut elämästään ja unohtavansa…. Näin muuten on käynyt hänen edellistensäkin kanssa? Hänellä on kaikki pantu niin lopullisesti poikki, että vain se katkeruus on jäänyt jäljelle. Ihmettelin sitä usein, ettei hänellä juuri ollut edes kavereita 😦

Olen tavattoman surullinen, että en kyennyt! Nyt tuntuu siltä, että minun pitäisi jotenkin hänestä huolehtia, kantaa vastuuta. Yritän, olen laittanut sellaisia viestejä, missä koitan lohduttaa. Tuntuu vaan menevän ihan kiville, kun vastaukset, mitä saan, menee niin laidasta laitaan.

Eilen illalla tapasin Tomin ja juttelimme kauan aikaa. Tom on ystävistäni parhain, se joka käsittää tilanteeni. Hän kertoi, että meidänlaisia sanotaan sitoutumiskammoisiksi, vaikka ei se välttämättä ole sitä. Olemme vaan niin itsenäisiä, oman tien kulkijoita. Meitä ei ole paljoa, koska enemmistö tuntuu haluavan sen parisuhteen. Minullekin on sanottu monta kertaa, ettei ihmisen ole hyvä olla yksin! Miksi ei, minulle se on ihan parasta!

Mainokset

8 thoughts on “Yhtä aikaa hyvä ja huono olo ?

 1. Tuo tapaturma ja työkyvyttömyys on varmasti tehnyt Peetusta niin katkeran. Osaan hyvin kuvitella millainen hän on, sillä omassa miehessäni tuntuu olevan samoja piirteitä. On harvoja ihmisiä joita hän kohtelee hyvin ja pienistä asioista saadaan suuri sota. Valitettavasti vain usein sitten käy niin, että nuo ihmiset joutuvat lopulta olemaan yksin. Ei kukaan kestä sitä vihan määrää, mikä heistä useimmiten huokuu. Ja koskaan he eivät myönnä, että heissä olisi jotain korjattavaa. Jatkuva kipu ja särky ovat pahasta mielelle ja ruumiille! Voimia!

  • Juuri näin se on! Se yleinen pahantuulisuus ja naama rutussa oli asioita, joita yritin muuttaa, mutta en onnistunut, kuin ajoittain ja sekin vei minusta voimat…
   Kiitos!

 2. Tunnet parhaiten itse itsesi ja tiedät että sinun elämäsi on parasta ilman vakituista parisuhdetta.
  Mun mielestä sun ei tartte yhtään potea syyllisyyttä Peetusta, kerroit hänelle miten tarvitset omaa tilaa ja aikaa mutta hänelle se ei vaan luonnistu.
  Vävyni (37v) vanhemmat eivät ole koskaan asuneet yhdessä, ovat kihloissa mutta ovat aina asuneet eri paikkakunnilla. Välimatkaa on toistasataa kilometriä ja anoppini sanoo että näin hän sen haluaa olevan. Soittelevat päivittäin ja tapaavat silloin tällöin.

 3. Ymmärrän vallan hyvin, ettet viihdy noin vaativassa suhteessa kun olet tottunut elämään ja olemaan onnellinen yksin. Olet tehnyt ratkaisusi ja se on hyvä, et ole toisesta ihmisestä vastuussa.

  Tilanteessa kun on jättänyt, olisi mielestäni parasta antaa jätetyn osapuolen toipua rauhassa. On luonnollista että hän kokee vihan, kaipuun, katkeruuden ja rakkauden tunteita sekaisin, se kuuluu eroprosessiin. Mielestäni sinun ei pitäisi enää ola häneen yhteydessä. Sillä tavalla autat parhaiten ja hän voi siirtyä suremaan.

  Kaikkea hyvää sinulle.

  • Kiitos Sola kommentistasi!
   Vaikeinta on se, että hän haluaa pitää yhteyttä… Siis kun edelleen on niiiiin rakastunut kuin on ollut aina…. Mietin, mitä teen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s