Säästäkää minut vanhoilta katkerilta ämmiltä !


Kaikki on hyvin, oikein hyvin! Minulla on tapana vakuuttaa varaäitiäni, joka välillä soittelee kysyäkseen sitä miten minulla menee. Se ero on oman äitini ja varaäitini välillä, että kun oma äitini soittaa, ei koskaan kysy, miten voin tai mitä minulle kuuluu… Sen sijaan saan kuulla kaiken siitä, miten hänellä menee ja ei yleensä mitenkään hyvin.

No, siitä päästiinkin hyvin aiheeseen ”Vanhat naiset”. Viime aikoina olen saanut aika tuntuvasti kokea, että on olemassa tietty tyyppi vanhoja naisia, jotka voisivat minun puolesta hävitä kokonaan. Niistä ei ole muuta kuin harmia 😦

Kerronpa sen tyypin. Ovat yli 60v, ei siis sinänsä vanhoja, mutta käytöksellään osoittavat olevansa vanhoja. He ovat niitä, jotka haikailevat olla nuoria käyttäytymällä kuin 15-vuotiaat ja näkevät kaikki nuoremmat naiset uhkana. Heillä on pakonomainen mania flirttailla kaikkien miesten kanssa ja yliarvioida oma viehätysvoimansa. Kun sitten joku nuorempi nainen pärjää ihan vaan olemalla oma itsensä, niin siitä on tehtävä hakkelusta. Sitä haukutaan ja ollaan joka asiassa vastaan, tehdään valituksia ja käyttäydytään niin käsittämättömän huonosti, että ei voi kuin ihmetellä.

Olen taas lapsiani ohjeistanut, että kun minä vielä vanhenen ja jos minussa alkaa olla sellaisia merkkejä, että kokisin minua nuoremmat naiset uhkaksi, niin tehkää jotain! Niin, ja kun minä en ees ole mikään nuori! Kun minusta tehtiin valitus, että ”se nuori harjoittelijatyttö”, niin esimieheni oli korjannut, että kyllä kyseessä on ihan aikuinen nainen eikä edes harjoittelija.

Nuorempana ollessani sain tuntuvan litsarin eräältä vanhemmalta naiselta, joka oli jäänyt miesmarkkinoilla rannalle ruikuttamaan. Minä olin vaan töissä ja hyvää asiakaspalvelua noudattaen olin hänelle ystävällinen. Turhaan. Katkeran kalkin oli jo juonut. Pitelin hehkuvaa poskeani.

Mietin sitäkin, että pitäisikö lopettaa meikkaaminen, laittaa hiukset kiinni, pukeutua ”harmaasti” ja olla hiljaa, niin saisiko olla rauhassa ja olisiko jotenkin uskottavampi?

Onneksi on niitäkin vanhenevia naisia, jotka osaavat olla tukena ja hyväksyvät sen, että kaikki vanhenevat, nuoretkin!

Mainokset

2 thoughts on “Säästäkää minut vanhoilta katkerilta ämmiltä !

  1. Itselleni vanheneminen on ilo, tuo mielenrauhaa, ei tarvitse enää esittää mitään. On sellainen kuin on, se on mukavaa.

    • Nimenomaan! Iloahan se on, kun saa olla vaan oma ittensä, rupsahtaa rauhassa, katse tässä päivässä, eikä menneessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s