Lapset osaavat leikkiä keskenään !


Herra mun vereni! Tänään kuuntelin radiosta musaa, kun toimitttaja alkoi lässyttää omaa superäitiyttään! Kuuntelin sillai ”paska jäykkänä”, että lopettaisi jo! Hän siis kaikkitietävänä asiantuntijana kertoi, kuinka lapset tylsistyy, jos niille ei koko ajan keksi jotain. Hän sitten on kaiken aikaa ideoinut lapsilleen jos vaikka mitä, aina temppuradoista alkaen.

Että näin! On taas pakko kertoa se oma vinkkeli, joka on aina ollut sitä, etten ole lasten kanssa leikkinyt! Minusta se ei ole aikuisten asia leikkiä lasten kanssa tai keksiä heille tekemistä! Ihan turha selittää, että kun lapset tylsistyy. Se on ihan normaalia, lasten kuuluukin tylsistyä, sillä ei siihen kuole. Lasten kuuluu itse miettiä, mitä he tekevät, oppia käyttämään omaa mielikuvitustaan eikä odottaa vanhemmiltaan virikkeitä.

Kun lapset olivat pieniä, meillä kävi vieraita, joilla oli lapsia. Kyllä otti pannuun, kun siinä olisi aikuiset voineet jutella, kun lapset leikkivät, niin eipä vaan aina onnistunut, kun oli sellaisia lapsia, jotka roikkuivat äitinsä hihassa kinuten äitiä sinne lattialle leikkimään. Niin, ja äitihän kiltisti meni…

Minä olen antanut lasten olla omineen. Olen ollut läsnä ja auttamassa, neuvonut ja kannustanut keksimään kaikkea, ja kummasti ollaan vaan sillä selvitty. Välillä ovat vikisseet, ettei ole mitään tekemistä ja on tylsää. Hyvä, aina ei tarvi ollakaan tekemistä, välillä saakin olla tylsää.

Tämä toimittajaäiti vielä hehkutti, kuinka upeeta on keksiä koko ajan lapsille kaikkea, kun siinä saa itekkin tekemistä ja virikkeitä… Hoh-hoijaa, aika kiva juttu, miten työssä käyvällä äidillä ei ole mitään tekemistä ja jopa ihan tylsää? Minun on vaikea kuvitella, että minulla olisi tilanne, ettei olisi MITÄÄN tekemistä, puhumattakaan että olisi tylsää.

Loppukaneetti on se, että en vaan kestä katella sitä, kun lapsi tulee, ottaa äitiä kädestä ja vie hänet leikkimään!? Niin, että kuinka sellaisessa perheessä lapsi/lapset määräävät kaapin paikan. Ei ihan kiva juttu.

Niin, ja lasten mielestä olen kuitenkin ”leikkinyt” heidän kanssaan, huolimatta siitä, etten ole kontannut heidän kanssan lelujen parissa tai ideoinut leikkejä, vaan kun olemme yhdessä reissanneet ja heittäneet ”läppää”. Se vaan on lapsille riittänyt.

Mainokset

3 thoughts on “Lapset osaavat leikkiä keskenään !

  1. Myös minä kuulun äiteihin, jotka eivät lastensa kanssa juuri ole leikkineet. Joskus jotain autoleikkejä mutta hyvin vähän ja hyvin ne lapset ovat silti kasvaneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s