Suutun ja mustaksi muutun !


Tyttäreni aloitti viime syksynä ammattiin opiskelun. Ala oli hänelle ihan selviö ja pääsi sinne vasta varapaikalta ja se oli meillä melkein kuin lottovoitto. Vaan eipä arvattu, millasta piinaa se opiskelu voi olla!

Olen niin vihainen! Minut saa aina suuttumaan ja ärsyyntymään epäoikeudenmukaisuus ja etenkin jos se kohdistuu lapsiini , olen suorastaan räjähdysaltis! Olen lähes koko Tytsän opiskeluajan kuullut, millainen ”metodi” siellä koulussa on ja tekisi mieli joka kerta lähteä siltä istumalta sanomaan pari valittua sanaa. Niin ja kuinka monta kertaa olisi mieli tehnyt avata sanainen arkkuni jo Wilman kautta. Miksi on jäänyt tekemättä, niin siksi, että Tytsä on toppuutellut jo ihan vaan sen takia, ettei hänen asemansa muuttuisi entistä pahemmaksi 😦

Luokalla on vain tyttöjä! Kertakaikkiaan yhtälö on aivan sukasta. Kun sitten opettaja nöyryyttää toisia ja toisia mielistelee, niin onpahan kiva soppa valmis. Teinitytöt osaavat olla ilkeitä jo ihan omiksi tarpeiksikin, niin että jos opetta hämmentää sitä lisää, niin sehän on suorastaan toivottavaa, että saa joillekin huonon olon.

Eilen oli ollut heillä asiakaspäivä. Tytsä oli etukäteen saanut tietää, että hänellä on asiakas ja mitä sille tehdään. Kun tilanne koitti, hänen asiakas oli siirretty toiselle ja hän oli jäänyt ilman. Oli kuitenkin kerennyt laittaa kaikki tarvittavan ajoissa esille. Kun tämä selvisi, hän korjasi kaiken pois ja juuri kun hän oli sen tehnyt, hänelle kerrottiin, että hänellä onkin asiakas. Tuliko kiire? Mahdollisimman nopeasti taas kaikki tavarat esille. Asiakas oli ollut mummo, jolla oli kuulolaite, minkä otti pois. Sen jälkeen tämä asiakas oli moittinut tytärtäni, ettei tämä ollut puhunut hänelle mitään? Turha oli ollut Tytsän puolustella, ei siinä vaiheessa kun opettaja antoi hänelle palautetta koko luokan kuullen! Siis, voin olla väärässä, mutta miten tämä on mahdollista? Onko se jokin koulutusmetodi, että kaiken aikaa tässä opiskelussa kaikki palaute annetaan kaikkien kuullen?

Tämä oli siis vain yksi tarina lukuisten muiden joukossa. Olen saanut kuulla näitä vastaavia koko sen ajan kun tätä koulua on käyty. Joka kerran minua ottaa niin päähän, että savu nousee korvista! Miten näin voi olla? Kun ottaa huomioon, että on kyse nuorista, teinitytöistä, joilla ei kellään ole vielä oikein mikään hallussa, niin tehdään niistä sitten entistä sekopäisempiä? Voivat sitten oikein kunnolla oppia tätä elämää, että nöyryyttämällähän tätä eletään?

Tuntuu välillä niin surkealle, kun ei oikein voi mitään tehdä. Paitsi tsempata! Kun Tytsä eilen itku kurkussa näitä taas kertoi, olin niin VIHAINEN, että olisin voinut polkea jalkaa, hakata päätä seinään ja vaikka mitä. Aamulla juttelimme lisää ja sanoin: Muista aina, että kaiken teet Itsellesi! Nosta pää pystyyn ja älä välitä! Jos opettaja on mulkku, niin se on vain sen ongelma ja että niitä mulkkuja on tämä maailma täynnä. Kun teet parhaasi, olet paras, itsellesi. Niin, ja asiakas Ei ole aina oikeassa.

Mainokset

7 thoughts on “Suutun ja mustaksi muutun !

 1. Aivan älytön systeemi tuolla opettajalla. Ei palautetta anneta kaikkien kuullen vaan palaute kuuluu saada kahden kesken. Kyllähän tuossa itsetunto järkkyy ja kiusaamiskuviot alkavat saada jalansijaa. Minä kyllä ottaisin jo yhteyttä kouluun ja suoraan tuon opettajan yläpuolelle. Eihän tuollaista kiusaamista saa olla etenkään opettajan taholta. Ja jos vain olisi mahdollista, vaihtaisin tytsänä koulua vaikka se tarkoittaisi paikkakunnan vaihdosta. Hänen elämästään on kysymys….Tsemppiä!

 2. Sari – Niin on, ja se tiedetään! Monet entisetkin oppilaatkin ovat siitä valittaneet. Tarkkailemme tilannetta ja vaikka Tytsä on sellainen hiljaisempi, on hänessä kuitenkin luonnetta ja vahvuutta. Tuemme häntä ja jos tilanne lähtee käsistä, keksitään kyllä jotain. Onneksi hän puhuu! Saa kaiken meidän tukemme ja onneksi hänellä on vielä se ihana poikaystävä, joka on ihan aarre! Hänen alallaan koulun vaihto ei onnistu 😦

 3. Onpa INHOTTAVA tilanne!!! Voisikohan opettajasta valittaa niin, ettei ainakaan heti kuule, kuka valittaa? Tai löytyykö muitakin ”sorrettuja” joiden kanssa tehdä yhteistyötä? Tsemppiä!!!

 4. Jaahas! Tulee ihan omat kampaajaopinnot mieleen. Onneksi mulla oli sen verran enemmän ikää, että aloin sitten vastaavasti nolailemaan opettajaa julkisesti. Johan alettiin löytää yhteistä säveltä. Mistä noita tyranneja oikein sikiää?

  Mutta kyllä mä ottaisin yhteyttä ensin siihen opettajaan ennen kuin kävelisin hänen ylitseen. Ja jos asiallinen keskustelu opettajan kanssa ei muuttaisi mitään, niin vasta sitten lähtisin viemään asiaa eteenpäin. Toki tossa on tosiaan se toinen puoli, että se voi vaan pahentaa tilannetta. Oman neidin kohdalla olen kyllä sellainen leijonaemo, että menen välittömästi linjoja pitkin, yllättävää kyllä ensin ystävällisesti, sitten hiukan painokkaammin. Yleensä on riittänyt keskustelu aikuisten kesken, koska kyllähän se opettajakin on tajunnut sieltä siirappisten sanojeni lomasta, että mulla on ihan hirmusesti valtaa hänen asemaansa.

  ”Kuurot” asiakkaat on muuten pahinta, kun ei oikein tiedä, että pitääkö niiden kanssa jutella vai ei. Mutta sellasen vinkin mä sain aikanaan yhdeltä opettajaltani, että itse ei puhumista aloiteta koskaan vaan asiakas tekee aloitteen. Joten ei se asiakas ollut oikeassa, jos ite piti suunsa kiinni. Höh!

 5. Hymytyttö – Olen miettinyt sitä valittamista kaiken aikaa ja nimenomaan suoraan sille opettajalle…mutta en ole tehnyt sitä tyttäreni toiveesta. On varmasti muitakin äitejä, jotka pähkäilevät tätä samaa…

  Neo – Kiitos! Kai ne tyrannit hakeutuu alalla, missä he saavat oikein kyykyttää mielensä mukaan ja saavat siitä jotain orgastista nautintoa! En voi muuta uskoa?
  Asiakas ei todellakaan ole aina oikeassa. Minulla oli tänään asiakas, joka oli kun myrkyn niellyt ja vittuili ihan avoimesti!? Niin, että sitä jäin miettimään, mikä näitä ihmisiä oikein nyppii???

 6. Voisiko Tytsä itse jutella opettajan kanssa kahden kesken asioista? Se tuntuisi reilulta kaikkia kohtaan.
  Paula

 7. Kiitti Paula vinkistä, mutta nuori teinityttö ei ihan heti kykene menee juttelee Opelle, joka on vahva ja hyökkäävä ja joka on jo kyntensä näyttänyt. Minäkään en uskaltaisi lähestyä sellaista ihmistä 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s