Ikävä


Istuin tänään kahvilassa. Minulla oli kaakao ja sämpylä, ihan pakkorako, kun oli saatava veren sokerit kohilleen. En osaa oikein vain syödä, joten kaivoin kirjan laukusta, lukeakseni siinä samalla. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään, sillä korviini kantautui naapuripöydän mummujen keskustelu ja jäin kuuntelemaan sitä:

– Sille ei vaa voi mitää, ku se ikävä ei jätä, ei vaikk kui järjel aattelis, iha pikkuasiatkii tuo sen ain mielee..

– Hmm…olitteks te kaua yhes?

– 59 vuotta, se o kuule ihmiselämä. Sitä nii oppii siihe toisee, eikä millää tajuu, et o joskus luovuttava. Se on elämän kulku semmost, vaik silti sitä ei jaksa ymmärtää. Ku toisaalt taas joo, ku muuteha tää maailma ois mummui ja pappoi täys.

Herttainen mummu kertoi toiselle, välillä naurahtaen, välillä silmiään pyyhkien. Minun tuli niin surku, että oli ihan hilkulla, etten mennyt halaamaan. Toisaalta taas mietin, millaista rakkautta se on ollut, 59 vuotta ja jäljellä on vielä ikävä.

Mainokset

2 thoughts on “Ikävä

  1. Huh, huh! 59 vuotta on ihan hirvittävän paljon. Jotenkin niin herttaista. Ja toisaalta pistää miettimään, että onko mussa joku vika, kun pelkkä ajatus tuntuu pelottavalta. Noh, eipä se ole kauhean todennäköistä edes, että tässä iässä voisi olla rakastunut johonkin vielä 59 vuotta eliniästäni. Ja jos niin oikeasti kävisi, niin olisihan se kai ihanaa. 😀

  2. Noniin on! Minustakin se on herttaista, mutta en osaisi ajatella omalle kohdalleni. Miten sitä voisi olla yhden ja saman kanssa tai miten joku ylipäätään kestäisi minua? Siksi tuollaiset rakkaustarinat ovatkin niin jotenkin satumaisia! Ihanaa, mutta niin ”vierasta”.
    Minulla rakkaus on ikuista, kohde vain vaihtuu 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s