Enkelin vapaapäivä


Opetin lapsille pienenä iltarukouksen. Huolimatta siitä, ettei olla mitenkään niin uskovainen perhe, niin iltaruokous on vaan jotenkin sellainen turvaa antava ja kiva iltarituaali. Meillä oli ihan se normirukous käytössä: Levolle laske Luojani, armias ole suojani, vuoteeltaan jos en nousisi, Taivaaseen ota tykösi. Joutu kyllä välillä selittää, mikä on levolle laskemista ja mikä on armias? No, hyvin se kuitenkin meni. Loppuun lisäsimme vielä, että Jeesus meitä siunatkoon ja enkeli varjelkoon. Sitten sitä oli jotenkin turvallisempi ja levollisempi käydä nukkumaan. Ilman iltarukousta ei nukkumisesta tullut kerrassaan yhtään mitään. Jos en ollut kotona tai lapset olivat isällään, niin sitten piti soitella ja lukea rukoukset 🙂 Kerrankin olin työmatkalla, niin työkaverit nauroivat, kun minun puhelin soi ja he tiesivät, että on rukousten aika. Näytin sormilla, monesko oli menossa, sillä kaikki kolme lukivat rukouksensa minulle puhelimessa, koska aina sen jälkeen luvattiin niin rakastaa!

Pelimies on ollut varsin luottavainen siihen enkelin varjelukseen. Koska aina sattuu ja tapahtuu. Hän on niin monesta selvinnyt pelkällä säikähdyksellä ja on sanonutkin, että hänen enkelinsä kulkee jo rollaattorilla, kun on niin usein pelastanut hänet. Kun sitten välillä sattuu jotain, niin poika on vaan tuumannut, että onhan se oltava enkelilläkin vapaapäivä 🙂

Mainokset

3 thoughts on “Enkelin vapaapäivä

  1. Joskus lapsena, kun en saanut unta, niin äitini ”luki” tuon Levolle lasken luojani -rukouksen. Se kohta ”vuoteeltaan jos en nousisi, taivaaseen ota tykösi” oli mielestäni niin karmiva kohta, että en meinannut uskaltaa sulkea silmiäni koko yönä! Eikö se ole vähän sama kuin lapselle sanoisi, että saatat kuolla mikä yö tahansa?!! 😀

  2. Hyvä Tiina! Siltä se minusta pienenä tuntui! Etenkin kun meillä oli niin yltiöuskovainen koti…. Veljeni kanssa aina pelättii, et mitä jos yöl kuollaa, nii päästääkö taivaasee??? Lasteni kanssa olen nämä asiat käynyt läpi, ettei ollut mitään pelättävää!

  3. Tuon saman rukouksen minäkin olen lapsilleni opettanut. En tiedä vieläkö iltaisin rukoilevat, mutta toivon, että aina joskus sen kuitenkin muistaisivat. Ihana tuo sinun Pelimiehesi, kun ymmärtää, että enkelikin tarvitsee vapaapäiviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s