Jotain jää


Tämä biisi on elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjossa, jonka olen nähnyt monta kertaa. Muistan kuinka kriitikot ja muut muka älyköt teilasivat koko leffan ja miksi? Siksi, että sen oli ohjannut Timo Koivusalo. Minä taas tykkään aivan erityisesti Koivusalon tyylistä. Tässä elokuvassa Koivusalo ja Palin ovat tehneet myös musiikin, mikä iskee minuun. Se vaan on niin kaunista. Kun viime kesänä juttelin näistä biiseistä serkkuni kanssa, hän kertoi, kuinka oli ollut autollaan ja joutunut ajamaan sivuun, kun oli niin alkanut itkemään…

Tässä toisessa biisissä on rukous, mikä on myös niin kaunis, että minulla on ollut se jo reilun vuoden kännykässä herätysäänenä. Ennen kaikkea pidän ihanista melodioista.

Liian uusia biisejä klassikoihin, mutta silti vaan tyrkkään ne tänne 🙂

Muita hyviä sunnuntain klassikoja löytyy täältä!

Mainokset

7 thoughts on “Jotain jää

  1. Joo. Onhan tuossa sellaista perikansallista vaatimattoman mahtipontisuuden elkeitä, jotka tekevät siitä intensiivisen kauniin.

  2. Minä pidin elokuvasta ja sen aika rohkeasta aiheesta. Venäjän vallan aika ja sen lopun suomalaiset itsenäisyysmiehet ovat jääneet myöhemmän historian varjoon. Musiikki ei jäänyt mieleen, mutta kaunista tämä on ja Nina Tapio aina yhtä loistava.

  3. En ole nähnyt elokuvaa. Anneli Saariston äänestä olen aina pitänyt. Muuten tämän kaltainen musiikki jää yleensä minulta kuuntelematta.

  4. En ole vielä nähnyt elokuvaa, aion kyllä katsoa sen. Leppilammen ja Tapion laulu on perinteisen siisti iskelmä, Kuule kun påyydän oli yllättävän kunnianhimoinen elokuvakappaleeksi.

  5. Kiitoksia kaikille kivoista kommenteista!!!
    Minä en tiedä miltä tuntuisi kuunnella biisejä niin, ettei olisi mitään taustavaikutteita, sillä kun kuuntelen niitä nyt, yhdistän ne heti niihin leffakohtauksiin. Kaunista ja hiukan alavireistäkin, mutta niinhän elämäkin.
    Seuraavan kerran tulette kuulemaan ihan toisenlaista musaa….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s